Traductor - Traducteur - Translator - Übersetzer

Les Valls d'Àneu - VISITES GUIADES


Organitza - Ecomuseu
Informació i inscripcions : Tel. 973 626436

Són 10 visites guiades d’uns 45 minuts de durada aproximada i preu per persona de 3€ (menors de 9 anys gratuït), excepte Sant Pere del Burgal, la visita al castell de València i l’itinerari de Frontera i Búnquers (3’5€), amb 1 h 30 minuts de durada aproximada. L’itinerari del castell de Llort (5€) té una durada aproximada de migdia.

10 visitas guiadas de unos 45 minutos de duración aproximada, precio por persona 3€ (menores de 9años gratuito), excepto Sant Pere de Burgal, la visita al Castell de València y el intinerario de Frontera y Bunquers (3,5€) con 1h 30 minutos de duración aprox.. El Intinerario al Castillo de Llor (5€) dura aproximadamente medio día.  


PUNTS DE TROBADA / Puntos de encuentro

Directament a cada església o lloc de visita, excepte: Sant Pere del Burgal (punt de trobada a les 10:00 davant de l’església del poble d’Escaló). Cal caminar uns 25 minuts per sender.
 Directamente en cada iglesia o lugar de la visita, excepto: Santa Pere del Burgal (punto de encuentro a las 10:00 delante de la iglesia del pueblo de Escaló). Hay que caminar unos 25 minutos por un sendero.

Castell de València d’Àneu (punt de trobada, a les 10:30 a la capella de Sant Cosme de València)
(encuentro a las 10:30 en la capilla de Sant Cosme de València)

Itinerari de búnquers (punt de trobada a les 11:00 al pati de l’ajuntament de la Guingueta d’Àneu).
 (encuentro a las 11:00 en el patio del ayuntamiento de la Guingueta d'Àneu)Castell de Llort (punt de trobada a les 09:30 a la zona de descans del km 151’8 de la C-13), cal caminar unes 2h30 entre anada i tornada. A l’anada la pujada és suau, amb un tram curt de fort desnivell.
 (encuentro a las 9:30 en la zona de descanso en el km. 151,8 de la C-13), hay que caminar unas 2:30h. entre ida y vuelta. A la ida la subida es suave, con un tramo corto de fuerte desnivel.
RECOMANACIONS / RECOMENDACIONES

Es prega puntualitat per tal de que es puguin complir els horaris en el cas d’activitats programades.

Se ruega puntualidad para que puedan cumplirse los horarios en las actividades ya programadas.SANT JUST I SANT PASTOR DE SON (NOVETAT)

Visites guiades al conjunt monumental de Son.
Els dimarts, dijous i divendres a les 17:30.

 SERVEI D’OBERTURA D’ESGLÉSIES (NOVETAT)
(sense visites guiades). Enguany podreu visitar algunes de les esglésies de les Valls d’Àneu pel vostre compte:

- Sant Just i Sant Pastor de Son
- Sant Pere de Sorpe
- Sant Joan d’Isil i
- Santa Maria d’Àneu.

A la graella d’activitats hi surten amb l’horari d’obertura en el qual les podeu visitar. Preu 1€ (menors de 9 anys, gratuït).
CASTELL DE VALÈNCIA d’ÀNEU
Seguirem el fil de la història del castell, del comptat del Pallars, de comtesses i comptes. Parlarem de les estratègies que s’han utilitzat al llarg dels segles, de les reutilitzacions dels espais, de les relacions entre els diferents indrets que es veuen des d’allà, anant i venint en el temps.
Es recomana dur bon calçat i protecció solar.

CASTELL DE LLORT
“L’internet de l’Edat Mitjana”: a través d’aquesta visita descobrireu, entre d’altres coses, la forma més ràpida de comunicació utilitzada a l’època medieval, així com la vida quotidiana al castell en temps de pau i en temps de guerra.

Cal dur calçat adequat, aigua i protecció solar.

Cal caminar 2.30h aprox. entre anada i tornada.
Hi ha un desnivell suau excepte en un tram on la pendent és molt pronunciada.
Activitat limitada a participants a partir de 10 anys.

FRONTERA I BÚNQUERS A LA GUINGUETA
“Estar al bon costat de la ratlla”.
Itinerari de recuperació de la memòria històrica. La segona guerra mundial també va passar pel Pallars, poc després de la guerra civil. Estar d’un costat o altre de la frontera era una qüestió de vida o mort. Població civil, combatents, passadors... Tot plegat, és només una història del passat?

TEIXINT COM AL XVIII
Els dijous a la tarda del mes d'agost, els visitants de casa Gassia trobaran la Mari Tejedor, teixidora artesanal de Ginestarre, que farà treballar el teler del segle XVIII.CASA GASSIA
L'Ecomuseu us ofereix, tots els dies de la setmana, de 10 a 14h. i de 17 a 20 h., visites guiades a casa Gassia, d'Esterri d'Àneu.
L’horari d’atenció al públic és continuat i el preu és de 3€ per persona (menors de 9 anys gratuït).

PREMI ALS AMICS DE L'ECOMUSEU
Aquest estiu de 2010 l'Ecomuseu torna a obsequiar les persones que participin en diverses visites i tallers organitzats per l'Ecomuseu. Qui faci 7 activitats rebrà com a obsequi una reproducció de terrissa pirinenca (amb valor aproximat de 14 €). Només cal que, a cada visita, us segellin aquest imprès en els espais en blanc del quadre adjunt (les visites gratuïtes a la formatgeria de Gavàs resten excloses d'aquesta promoció).QUADRA DE CARMA
Convidem a tothom a conèixer aquest espai d'exposicions temporals i centre d'artesania pirinenca, al carrer del camp d'Esterri d'Àneu (entrada lliure).
Del 06 al 23 de juliol exposició d’escultura “El alemán”.
Del 26 a l’1 d’agost “La cultura de les plantes: begudes tradicionals”. d’Antoni Agelet. Activitats diverses durant tota la setmana.
De l’1 al 15 d’agost exposició de pintura del senyor Corretgé i senyor Piulats.
De l’16 al 31 d’agost l’exposició d’artesania de fusta i fotografia de Josep Sentenach.

QUADRA DE CASA GASSIA
De l'1 de juliol al 31 d’agost a la quadra de casa Gassia de l’Ecomuseu, a Esterri d’Àneu, exposició gratuïta: “La Muntanya Construïda”.

PALLER DE CASA GASSIA
Del 19 al 31 de juliol, l’exposició de pintura “Lliure interpretació” Núria Martí.
De l’1 al 31 d’agost exposició de fotografia de Toni Añó.
Visites a la formatgeria de Gavàs, com cada any, dimarts, dijous i dissabtes de les 17 a les 19 hores.

Situada en un bell paratge, aquesta formatgeria està especialitzada en formatges de cabra, tant madurats com els famosos tupins pallaresos. A les visites se'ls explica tot el procés de fabricació d'aquests formatges.


Com arribar-hi: Abans d'arribar a Esterri d'Àneu des del sud i per la carretera C-13, a mà dreta surt una carretera que s'enfila fins al poble de Gavàs.
Adreça: Casa Roseta
25588 Gavàs (La Guingueta)
 


No hay comentarios: